Ma-Syle Architects: Koya No Sumika

I quickly fell in love with the bold geometries and delicate stature of this home by mA-style architects. The space was built as an extension of an original, more traditional building, deriving its geometries from the existing structure.

The exterior's primary forms almost give a sense of building blocks or an iconic symbol of "home", yet the brightness and warmth pulls the abstract back into a welcoming escape. mA-style exhibits a great amount of restraint with just enough softness and flora. They've created a series of volumes within the space, many nooks which are all still part of one continuous 'volume of light' as they call it. The divisions give a layered rhythm from nearly any perspective as the verticality pulls you through and up. The lofted cubbies conjure images of a treehouse fort or a cozy ski lodge cabin. If only we could see what's beyond the ladder!

-Rachel

mA-style architects // via Yield Design Co
mA-style architects // via Yield Design Co
mA-style architects // via Yield Design Co
mA-style architects // via Yield Design Co
mA-style architects // via Yield Design Co
mA-style architects // via Yield Design Co
mA-style architects // via Yield Design Co

Original Text via ArchiDesignClub:

Les architectes Atsushi Kawamoto et Mayumi Kawamoto du studio mA-style architects viennent de livrer "Koya No Sumika". Cette extension pour une maison traditionnelle de plain-pied se situe dans la ville côtière de Yaizu au Japon. Ce nouvel espace entretient une relation significative avec l’habitation d’origine, la complétant et offrant de nouveaux espaces de vie.

Léger, ce nouveau volume est relié à l’existant par un couloir tout en transparence et traversant le jardin. Destiné à accueillir des espaces de loisirs et de travail, la nouvelle construction qui allie blanc et immaculé et bois s’intègre parfaitement dans son environnement. L’intérieur épuré et lumineux offre de nombreux espaces de rangements, postes de travail, et s’articule autour d’une unique pièce surmontée d’une petite mezzanine. La forme du toit en V pointu a permis aux architectes de laisser deux grandes ouvertures de part et d’autre de la structure, offrant une luminosité abondante et permettant une ventilation optimale. Le studio mA-style architect livre ici un projet d’extension précis et fonctionnel, sobre et élégant.

Photographies : Kai Nakamura

Pour en savoir plus, visitez le site de mA-style architects.